Sărbătoare ridicată la rang de poveste, pe patinoarul din Piața ”Mihai Eminescu”. Moş Crăciun a venit la Buftea cu 3.000 de cadouri

Sărbătoare ridicată la rang de poveste, pe patinoarul din Piața ”Mihai Eminescu”. Moş Crăciun a venit la Buftea cu 3.000 de cadouri

Moș Crăciun a venit anul acesta pe patinoarul din fața Primăriei Buftea cu 3.000 de cadouri. El le-a împărțit cu dărnicie tuturor copiilor bufteni, cu ajutorul spiridușilor, al personajelor de poveste, dar mai ales cu sprijinul primarului Gheorghe Pistol care, ca de fiecare dată, a fost mâna dreaptă a lui Moș Crăciun.

Chiar dacă iarna nu a pus încă stăpânire pe Buftea, iar zăpada se lasă mult așteptată, Primăria Buftea și Consiliul Local, împreună cu Moș Crăciun și spiridușii săi, au creat din nou peisajul de poveste care, odată inaugurat, semnifică practic deschiderea  Sărbătorilor de Iarnă în acest oraș.

Vineri, 20 decembrie, patinoarul din fața Primăriei Buftea și-a deschis porțile, acesta fiind tradiționalul loc de întâlnire al tuturor copiilor cuminți cu Moș Crăciun. Ca și anul trecut, însă, porțile patinoarului s-au deschis cu demonstrația de hochei oferită de aproape 20 de copii ai echipei de juniori Steaua Rangers. Micii hocheiști au jucat un meci demonstrativ, spre încântarea copiilor bufteni, care de abia așteaptă să înceapă antrenamentele și pentru orașul lor.

Moș Crăciun se simte foarte bine la Buftea

Imediat, spre bucuria celor mici, a apărut Moș Crăciun, înconjurat de personaje de poveste,  în vreme ce alte ajutoare ofereau cu dărnicie ceai fierbinte. ”Moșul este foarte bucuros că a venit aici, la voi. Sunt plăcut suprins de faptul că în Buftea a venit iarna. Aveți acest minunat patinoar și văd că sania Moșului a putut să vină pe această gheață frumoasă. Moșul știe că voi, toți copiii de aici, ați fost foarte cuminți. De Crăciun, trebuie să fii mai bun, dar moșul vă spune haideți să fim mai buni și în timpul anului! Voi, copii, aveți puterea să schimbați lumea. Dacă învățați, sunteți cuminți, aveți puterea să faceți lumea să fie mai bună. De aceea, moșul a adus daruri care sunt împărțite cu sprijinul spridușilor Primăriei Buftea și al primarului Gheorghe Pistol”, le-a spus Moș Crăciun tuturor celor prezenți.

Primarul a împărțit cadouri din partea Moșului și micilor hocheiști de la Clubul sportiv de hochei ACCS Steaua Rangers, antrenați de Răzvan Lupașcu. ”Copiii din orașul Buftea vă așteptau, le-ați făcut o mare surpriză și ar dori să veniți din ce în ce mai des. Mulțumim părinților că și-au făcut timp. Știu că aveți meciuri. Sunt sigur că veți câștiga. Trebuie să știți că voi faceți parte din echipa Buftea și noi vă iubim”, le-a spus edilul micilor sportivi.

Copiii, nerăbdători să îl vadă pe Moș Crăciun

Copiii bufteni, parcă mai curajoși ca niciodată, au stat la coadă cuminți și, când le venea rândul, răspundeau cu curaj cum îi cheamă, spuneau o poezie, ba unii chiar cântau. Moșul a stat răbdător la poze și a răspuns tuturor întrebărilor celor mici.

Primarul Gheorghe Pistol ne-a spus că pentru evenimentul de vineri au fost pregătite 3.000 de cadouri, pentru că au fost anunțați toți copiii din școlile generale, grădinițe. ”Ne așteptam la un număr foarte mare de participanți, având în vedere că și vremea a fost frumoasă.  Acești minunați  copii și-au dorit să fie însoțiți de echipa de hochei Steaua Rangers, care a  venit și a făcut o demonstrație înainte de venirea Moșului. Ei deja s-au împrietenit, fac parte din familia bufteană. Moșul ne-a  încântat și de data aceasta, pentru că a  știut să ridice această sărbătoare la rang de poveste. Copiii au știut poeziile, s-au pregătit  și Moșul a fost încântat și ne-a promis că va veni și anul viitor. Este cel de-al șaptelea an cu patinoar, care va funcționa până la sfârșitul lunii martie, iar toții copiii își petrec orele de sport pe patinoar. Copiii care fac parte din clubul sportiv sau ansamblul de dans au gratuitate. Noi am participat la toate serbările din școlile și grădinițele orașului. Copiii au fost surprinși de cadourile oferite de Moș, nu doar păpuși și mașinuțe, ci și cărți, pentru că noi ne dorim ca ei să și studieze în vacanță. Iar marea fericire este că toată săptămâna aceasta, colegii din primărie au fost colindați de copii. Ei  ne-au adus o bucurie, pentru că a fost inițiativa lor, inițiativă la care au ținut foarte mult. A fost, ca să zic așa, un răspuns al bunurilor pe care le-au primt de la Moș Crăciun”, ne-a spus primarul Gheorghe Pistol.

Patinoarul din Buftea, amenajat în Piața Mihai Eminescu nr. 1, va funcționa până în luna martie, fiind deschis zilnic între orele 9.00 și 22.00. Toți copiii sub 14 ani și care fac sport la Grupul Sportiv Voința Buftea beneficiază de intrare gratuită. De altfel, pe lângă cadourile oferite împreună cu Moș Crăciun, primarul a împărțit vineri câteva zeci de vouchere pentru accesul pe patinoar copiilor veniți la întâlnirea cu Moș Crăciun.

Frumoasa poveste de vacanță a buftenilor continuă și după Crăciun. Primăria Buftea promite momente speciale pentru noaptea de Revelion și numeroase surprize.

 

Performanțe numeroase pentru ACSS Voința Buftea. Moş Nicolae a venit cu sute de cadouri dulci la copiii sportivi din Buftea

Copiii sportivi din Buftea au primit, și în acest an, sute de cadouri din partea lui Moș Nicolae, prin intermediul primarului Gheorghe Pistol, joi, 5 decembrie, în cadrul unei festivități ce a avut loc în moderna Sală de Sport a Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”. A fost un bun prilej pentru micii sportivi de a face demonstrații, în funcție de disciplina practicată, spre marea bucurie a părinților, bunicilor, fraților, surorilor sau prietenilor invitați la eveniment.

Asociația Club Sportiv de Sănătate Voința Buftea a fost înființată în anul 2012, cu sprijinul primarului Gheorghe Pistol și al Consiliului Local Buftea. În prezent, există 16 discipline sportive, iar sutele de copiii înscriși la diferite ramuri se antrenează cu titlu gratuit.

Palmaresul crește de la an la an, însemnând sute de cupe, medalii și diplome obținute la competiții sportive interne și internaționale, iar orașul Buftea se poate lăuda cu numeroși campioni naționali, europeni și vicecampioni mondiali.

În aceste condiții, este de la sine înțeles că Moș Nicolae a avut toate motivele să își trimită ajutoarele, pe 5 decembrie, la Sala de Sport a Liceului Tehnologic „Dumitru Dumitrescu”, pentru a oferi surprize dulci prichindeilor care, cu susținerea familiilor lor, au înțeles cât de important este sportul pentru devenirea lor și pentru sănătate.

Conform tradiției, înainte de a primi cadourile trimise de Moș Nicolae și de demonstrațiile sportive ale fiecărei ciscipline, talentații artiști ai Ansamblului ”Doina Ilfovului”, ai Centrului Cultural Buftea, condus de profesor coregraf Daniela Mândroc, au venit să susțină sportul prin spectaculoasele lor dansuri populare cu care ne încântă de fiecare dată. La fel au făcut, dar ­într-un registru modern, și ”Steluțele” Voinței Buftea, talentate dansatoare care au stârnit ropote de aplauze din partea publicului, datorită talentului lor.

Moșul a fost darnic nu doar cu sportivii legitimați la ACSS Voința Buftea, ci și cu toți ceilalți copii veniți la serbare.

Șase noi terenuri de sport acoperite și un bazin de înot

”Avem performanțe din ce în ce mai mari cu acești copii minunați și dorim practic ca antrenorii lor să fie dedicați, chiar dacă au stat până acum în umbră, dar au lucrat intens cu elevii lor, să se ocupe în continuare de formarea lor, pentru a obține performanțe și mai mari decât cele anterioare. Noi, Consiliul Local și Clubul Sportiv Voința Buftea dorim să ne îndeplinim scopul, acela de a dezvolta dragostea pentru mișcare, în vederea  întăririi sănătății și a spiritului de fair-play în toate competițiile sportive. ­Într-o competiție sportivă este foarte important și spiritul de fair-play, iar noi punem accent  pe acest lucru, pe modul cum ne prezentăm într-o competiție sportivă. În schimb, am rugat toți părinții să vină alături de club, să îl sprijine, în vederea construirii și realizării unui adevărat parteneriat, din care au de câștigat copiii dânșilor. Noi ne-am declarat foarte mulțumiți anul acesta de rezultatele copiilor. Au tot  sprijinul nostru și pentru următorii ani și nu ar avea de  ce să nu obțină rezultate bune sau chiar mai bune și în anul următor”, ne-a declarat primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol.

Edilul a anunțat în acest context al implicării pe plan sportiv în viața comunității buftene că obiectivul primăriei și al Consiliului Local este acela de a se construi, în fiecare dintre cele șase cartiere ale orașului, câte un teren de sport acoperit, de tip balon. Acestea s-ar adăuga celorlalte șase terenuri de sport neacoperite care funcționează deja. De asemenea, în prezent se lucrează  la un plan de urbanism zonal în vederea construirii unui bazin de înot acoperit, în zona Federației Române de Juniori. Este un proiect prin Consiliul Național de Investiții. ”La fel, tot prin Compania Națională de Investiții, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, dorim să realizăm un teren de fotbal acoperit”, a mai spus primarul.

O comunitate în care performanța este respectată și răsplătită

”Voința Buftea are tot sprijinul meu în toate acțiunile și activitățile pe care dorește să le desfășoare. Dragi sportivi, dumneavoastră sunteți tot ce avem mai bun în această comunitate. Avem din ce în ce mai multe performanțe cu acești minunați copii. Știu că acest lucru nu este ușor, de aceea îi invit  pe acei antrenori dedicați, care au înțeles să fie  discreți, să lucreze intens cu elevii lor, să fie alături de copii, ca și până acum. Trăiți într-o comunitate în care performanța este respectată și răsplătită. Eu, împreună cu conducerea clubului, doresc să ne îndeplinim scopul, acela de a dezvolta dragostea pentru mișcare. În calitate de primar, am sprijinit și voi sprijini, pe deplin, traiectoria Buftei pentru obținerea tuturor performanțelor”, a mai spus Gheorghe Pistol, care a ținut să îi felicite pe sportivi pentru toate performanțele și le-a urat sănătate și putere de muncă pentru a continua cu aceeași pasiune activitatea în domeniul sportiv.

Sursa: Jurnalul de Ilfov

 

La Buftea, 1 Decembrie plin de încărcătură emoțională și spirituală. Primarul Gheorghe Pistol: ”România merită fapte prin care să o sărbătorim în fiecare zi”

La împlinirea a 101 ani de la unirea tuturor românilor ­într‑un singur stat, am avut din nou onoarea de a fi alături de bufteni la festivitatea dedicată Zilei Naționale a României. Ceremonia impresionantă, ca de fiecare dată, prin care Buftea și-a comemorat și omagiat eroii, s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din centrul orașului.

1 Decembrie 2019 a însemnat o nouă sărbătoare plină de emoții și bucurie pentru românii care, indiferent de locul în care trăiesc, sunt mândri de națiunea din care fac parte.

Cu ­punctualitatea-i ca­­rac­­teristică, la ora 11.00, edilul Gheorghe Pistol și-a condus  invitații, pe care i-a întâmpinat cu pâine și sare la Primăria orașului Buftea, în piața Monumentului Eroilor, unde se strânseseră deja mii de cetățeni de toate vârstele, sosiți la ceremonia dedicată Zilei Naționale a Românilor.

Alături de ­primarul Gheorghe Pistol, au par­­ticipat la festivitate, nu­meroși oaspeți de seamă precum prefectul județului ­Ilfov, Mihai Sandu Niță, pre­ședintele CJ Ilfov, Marian Petrache, viceprimarul Alexandru ­Vaida, reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Consiliului Local, reprezentanți ai instituțiilor județene, ai Jandarmeriei, Poliției, ISUBIF, SABIF, ISJ, ai direcțiilor deconcentrate, dar și de o delegație din partea Consiliului Raional și al Primăriei Ialoveni, din Republica Moldova.

Garda de onoare a prezentat onorul prefectului Mihai Sandu Niță, apoi fanfara a intonat Imnul Național. A urmat o slujbă religioasă în memoria eroilor români, oficiată de un sobor de preoți ai parohiilor din Buftea.

101 ani de la întregirea patriei noastre

”Astăzi, este Ziua Națională a Românei, un eveniment ce marchează 101 ani de la  întregirea patriei noastre. Se cuvine ca, în această zi, să ne aducem aminte de toți cei care au căzut pe câmpurile de bătălie și au apărat interesele noastre și ale poporului român. În această zi, să ne gândim la tot ce este mai bun, la lucrurile care ne unesc și nu la cele care ne dezbină. Este ziua în care noi putem arăta că iubim și prețuim istoria, că împărtășim aceleași valori naționale și că avem aceeași dorință: binele acestei țări.  Aniversarea de astăzi ar trebui să fie și un prilej de strângere a legăturilor noastre firești cu frații noștri de peste Prut. Se cuvine ca în această zi să fim alături de dânșii și alături de tot ce a fost România unită odată. La 1 Decembrie 1918, românii au pus temelia celei mai frumoase construcții din istoria lor, România. Era visul câtorva generații înainte și moștenirea lor pentru copii și nepoți. Astăzi, după aproape 101 ani de la Marea Unire, entuziasmul de atunci abia se mai aude, iar sacrificiul lor, rar amintit. Avem de-a gata România. Un mare scriitor contemporan compara țara noastră cu o casă primită moștenire. O casă ridicată cu trudă și sacrificiu de înaintași, o casă mare și trainică pentru care noi, cei de astăzi, nu avem niciun merit. Ba chiar, uneori, uităm să o zugrăvim sau chiar să îi măturăm curtea.  O dată pe an, sărbătorim faptele înaintașilor noștri fără a adăuga  prea multe din faptele noastre la ale lor. România, casa noastră, merită mai mult decât vorbe, de ziua ei. România merită fapte prin care să o sărbătorim în fiecare zi. De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, ziua tuturor românilor, vreau  să vă mulțumesc pentru sentimentul de mare familie pe care îl arătăm astăzi, aici, la  Buftea, cu frații noștri de peste Prut, vreau  să vă doresc tot ce este mai bun, liniște, în această perioadă de agitație. Vreau să fiți mândri că sunteți români, oriunde vă veți afla. La mulți ani, România! La mulți ani, bufteni!  La mulți ani, frați moldoveni! La mulți ani, români!”, a fost mesajul emoționant, rostit de primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol.

”Este extrem de important să simțim românește”

Prefectul județului Ilfov, Mihai Sandu Niță, a declarat: ”Salut acest eveniment cu toată inima și vă transmit mesajul meu de unitate, pace, liniște și înțelegere între noi, toți românii. Este extrem de important să simțim românește, să începem să respectăm din nou valorile, pe care le‑am uitat, de la Revoluția din 89 până în momentul de față. Este important ca mesajul nostru de unitate să fie perceput peste tot în lume”. Prefectul l-a felicitat pe primarul orașului Buftea   pentru prezența la eveniment a delegației din Republica Moldova.

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a spus, la rândul său: ”Delegația orașului Ialoveni are o mare onoare să fie astăzi aici, la celebrarea Zilei Naționale a României. Avem o relație mai veche între Buftea și Ialoveni, frumoasă, prietenoasă, chiar și unele proiecte și programe împreună elaborate, unele deja realizate. Este un frumos exemplu pentru Republica Moldova, ca și pentru întreaga Românie, de a consolida aceste relații”.

Depuneri de coroane și o paradă militară impresionantă

În continuare, o parte a coralei bărbătești ”Cantus Domini” a interpretat ”Avem o mândră țară!” și ”Treceți batalioane române Carpații!”. În acordurile „Imnului Eroilor”, a urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori din partea Prefecturii Județului Ilfov, Consiliului Județean Ilfov, Consiliului Raional Ialoveni, a Primăriei orașului Buftea, din partea Primăriei orașului Ialoveni – Rep. Moldova,  a Centrului Cul­tural Buftea, a Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, din partea Ministerului Apărării Naționale, a Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, a IPJ Ilfov, a Școlii de Aplicație pentru Logistică „Gen. C-tin Zaharia”, a Inspectoratu­lui pentru Situații de Urgență București-Ilfov, a Poliției Locale Buftea,  a Crucii Roșii Române – Filiala Ilfov,  a Serviciului de Ambulanță ­București-Ilfov, a AJOFM, a ANIF, a Spitalului Buftea, a Palatului Copiilor și Elevilor Ilfov, CSS Ilfov, a liceelor, școlilor și grădinițelor din Buftea, a ACSS „Voința” Buftea, din partea Studiourilor Cinematografice Buftea, partidelor politice PNL, PSD, UNPR, ­ALDE, USR, PMP.

Cetățenii au fost apoi invitați să urmărească defilarea Gărzii de Onoare a trupelor și a tehnicii. Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de paradă, organizate pe detașamente, cu trupe și tehnică ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului  Afacerilor Interne. De asemenea, la paradă au participat și Serviciul de Ambulanță Ilfov, Studiourile Cinematografice Buftea, Crucea Roșie Română – filiala Ilfov, Centrul cultural Buftea, Asociația Sportivă Voința Buftea.

Parada militară a început cu defilarea Deta­șamentelor Pedestre, comandantul paradei fiind locotentent colonel Gheorghe Albu, ofițer cu o experiență de 20 de ani în învățământul militar. Parada a fost încheiată cu defilarea călă­reților din cadrul Clubului Sportiv „Shagya”, Buf­tea și ai Centrului de echitație „Hippo-Hippy”, Târgoviște.

Fanfara Metropolitană „Iosif Ivanovici”, condusă de maestrul Florin Ciofică, a prezentat ­onorul.

Sărbătoare a cântecului și dansului

Partea a doua a zilei a fost dedicată petrecerii. Buftenii au fost invitați în piațeta din fața primăriei pentru a urmări un spectacol extraordinar prezentat de Rusalina Russu, din Republica Moldova, pe scenă urcând artiști îndrăgiți precum Dinu Iancu Sălăjanu, Fuego, Haiducii din Costești – Ialoveni, Daniel Turică, Ansamblul Plăieșii, Ansamblul Doina Ilfovului și Buftea Band Company. Între timp, în corturi special amenajate, sfârâiau cazanele cu fasole şi cârnaţi, stropite cu vin fiert, un motiv în plus ca horele să se încingă imediat, iar veselia să fie în toi. Sărbătoarea a continuat și în cartiere, la Calul Bălan, Buciumeni, 23 August, Cartier Oțetărie și în Cartier Studio.

Sursa: Jurnalul de Ilfov